Zlecenie 12231026 - Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków dla osób...
| Analizuj | Zamówienie 12231026 |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-12-15 |
| przedmiot zlecenia | Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków dla osób starszych, niepełnosprawnych lub samotnych, które własnym staraniem nie mo gą go sobie zapewnić, oraz dla świadczeniobiorców CUS Pleszew znajdujących się przejściowo w trudnej sytuacji życiowej. Na przedmiot zamówienia składa się przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków dla osób starszych, niepełnosprawnych lub samotnych, które własnym staraniem nie mogą go sobie zapewnić, oraz dla świadczeniobiorców CUS Pleszew znajdujących się przejściowo w trudnej sytuacji życiowej. Jeden gorący posiłek dziennie wraz z dowozem w dni robocze szacunkowo dla około 15 osób. Liczba gorących posiłków może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu w zależności od kształtowania się liczby świadczeniobiorców. Zamiast gorącego posiłku Wykonawca nie może wydawać suchego prowiantu. Wymaga się, by posiłki były urozmaicone i składały się z pełnowartościowych produktów, przygotowane w dniu ich wydania zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Posiłek powinien mieć wartość nie mniej niż 950 kcal. W tygodniowym jadłospisie dopuszcza się 2 posiłki bezmięsne. Posiłki powinny być zróżnicowane w cyklu dziesięciodniowym (każdy dzień cyklu powinien zawierać inny zestaw obiadowy). • Wykonawca wraz z ofertą przedłoży przykładowy jadłospis tygodniowy. Posiłki będą dowożone do osoby objętej dożywianiem, na podstawie decyzji Centrum Usług Społecznych w Pleszewie. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć posiłek zgodnie z decyzją przedstawioną przez osobę objętą dożywianiem. Personel świadczący usługi musi spełniać warunki stawiane przy prowadzeniu zbiorowego żywienia. Wykonawca przedłoży Decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności gastronomicznej. Posiłki będą rozwożone w dni robocze od godz. 13.00 do 15.30. W formularzu ofertowym należy podać wartości jednostkowe posiłku. Dla porównania cen ofert należy wyznaczyć cenę oferty opierając się na następujących danych: 15 osób dziennie x 251 dni = 3 765 posiłków Podana wielkość zamówienia jest wielkością szacunkową i może ulec zmianie w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia zapotrzebowania na pomoc w formie dożywiania. Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia wykonania przedmiotu umowy przez inny podmiot niż Wykonawca. |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Wielkopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Wielkopolskie |