Przetarg 12234444 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla Szkół Podstawowych z...

<< poprzedni powrót do wyników następny >>
   
Analizuj Zamówienie 12234444
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-17
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie i dowóz posiłków dla Szkół Podstawowych z terenu Gminy Radzanowo oraz Klubu Dziecięcego Tuptuś

Część 1: Przygotowanie i dowóz gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów Sz
koły Podstawowej im. M. Kopernika w Radzanowie w 2026r.1) Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dowóz gorących posiłków jednodaniowych: drugie dania z surówką, w ramach realizacji obowiązku, o którym mowa w art. 106a ustawy Prawo oświatowe w formie usługi cateringu do Szkoły Podstawowej im. M. Kopernika w Radzanowie w okresie od 02.02.2026r. do 25.06.2026r. i od 14.09.2026r. do 21.12.2026r. dla uczniów Szkoły Podstawowej, w dni nauki szkolnej, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od zajęć lekcyjnych,2) drugie danie, w tym:a) dania jarskie np. pierogi, naleśniki, kopytka, itp.,b) dania mięsne, w tym ziemniaki lub kasze, ryż, surówka lub gotowane jarzyny lub zamiennie makaron z sosem i mięsem,c) dania rybne, w tym ziemniaki lub ryż, kasze, surówka.3) Zamawiający nie dopuszcza, żeby w ciągu dekadówki (10 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku,4) Miejsce świadczenia usługi - Szkoła Podstawowa im. M. Kopernika w Radzanowie ul. Szkolna 16,5) Ilość zamawianych posiłkówa) ilość posiłków szacuje się na 75 zestawów obiadowych dziennie,b) łączna przewidywana liczba posiłków w okresie od 02.02.2026r. do 25.06.2026r. wynosi 6600 zestawów obiadowych i w okresie od 14.09.2026r. do 21.12.2026r. wynosi 5175 zestawów obiadowych. Łącznie w okresie obowiązywania umowy od 02.02.2026r. do 21.12.2026r. - 11775 zestawów obiadowych.6) Liczba faktycznie wydanych posiłków uzależniona będzie od liczby dzieci korzystających z żywienia i od frekwencji dzieci,7) W sytuacji zmiany liczby dzieci objętych żywieniem, Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tytułu zmiany liczby posiłków, w szczególności o zapłatę za różnicę liczby posiłków wskazanych w opisie przedmiotu zamówienia, a liczbą rzeczywiście wydanych posiłków przez Wykonawcę.8) Zmiana liczby żywionych uczniów (wydanych posiłków nie będzie powodować zmiany ceny jednostkowej posiłku oraz powodować zmiany umowy.9) Warunki niezbędne do spełnienia przez Wykonawcęa) usługa świadczona będzie w okresie od dnia 02.02.2026r. do dnia 25.06.2026r. i od 14.09.2026r. do dnia 21.12.2026r. w dni nauki szkolnej przewidzianej organizacją roku szkolnego określonego przez Ministra Edukacji i Nauki oraz zmianami ustalonymi stosownie do przepisów prawa w tym zakresie, decyzjami Dyrektora Szkoły,b) Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z:- obowiązującymi normami i przepisami prawa (przy planowaniu posiłków należy uwzględnić zalecaną wartość energetyczną, wielkość posiłków oraz norm produktów dla uczniów w wieku 7-15 lat),- należytą starannością,- wymogami sztuki kulinarnej,- zasadami racjonalnego i zdrowego żywienia dzieci i młodzieży,- zasadami żywienia zbiorowego z uwzględnieniem zasad HACCAP,- Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunki produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie,c) Posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z wymogami i normami żywienia dzieci i młodzieży (Dz.U. 2016 poz. 1154 z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach), być sporządzane zgodnie z przepisami dotyczącymi żywienia zbiorowego zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia z późniejszymi zmianami oraz przepisami wykonawczymi do tej ustawy (tekst jednolity Dz.U. 2020 poz. 2001).d) Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełnić następujące warunki jakościowe:- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez substancji dodatkowych, konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, sporządzane z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników,- w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, przy czym nie więcej niż dwie porcje potrawy smażonej w ciągu tygodnia szkolnego od poniedziałku do piątku,- do przygotowania posiłku należy stosować: produkty zbożowe lub ziemniaki (mniej ziemniaków, więcej kasz, ryżu itp.), warzywa lub owoce surowe, mięso, ryby, jaja i nasiona roślin strączkowych - wysokiej jakości, porcja ryby co najmniej raz w tygodniu, tłuszcze spożywcze - oleje masło a do smażenia olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%, sól o obniżonej zawartości sodu, przy założeniu że dzienne spożycie soli powinno wynosić nie więcej niż 5g, zioła lub przyprawy świeże lub suszone bez dodatku soli, minimalna temperatura potraw powinna wynosić: drugie dania 65oC, a maksymalna temperatura produktów zimnych (surówek) 15oC- wartość kaloryczna posiłków ma wynosić 300-350 kcal a gramatura: dania mięsne 100-120g, dodatki (ryż, ziemniaki, kasza) 100g, surówki 70-80g, dania mączne (naleśniki, spaghetti, placki, zapiekanki, itp.) 300-350ge) nie zezwala się na stosowanie w procesie żywienia następujących produktów: konserw, przypraw typu Vegeta, kostek rosołowych, tłuszczów utwardzonych, produkty z glutaminianem sodu i innych chemicznych środków smakowych, produktów z syropem glukozowo-fruktozowym, produkty masłopodobne i seropodobne, mięso odkostnione mechanicznie (MMO), posiłki sporządzone na bazie półproduktów, posiłki na bazie Fast Food, mrożonych potraw, napojów z proszku lub na bazie suszu, produktów spożywczych przetworzonych technologicznie z dużą ilością środków chemicznych.10) inne wymagania Zamawiającegoa) Posiłki wytwarzane będą w siedzibie Wykonawcy z uwzględnieniem zasad HACCAP z własnych produktów najwyższej jakości,b) Wykonawca zapewni transport posiłków do miejsca ich wydania samochodem spełniającym wymagania sanitarne w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość oraz wymagana przepisami prawa temperatura,c) posiłki mają być dostarczone w pojemnikach porcjowanych, jednorazowych, posiadających atesty do przechowywania i spożywania żywności,d) dostarczenie posiłków do godziny - 09:40 - 30 posiłków- 10:40 - 45 posiłkówe) w wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy szkoły dostawa posiłku odbędzie się o innej godzinie, po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą,f) Zamawiający zastrzega sobie prawo do bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę jakości wykonywanej usługi, kontroli stosowanych surowców, przebiegu procesów technologicznych oraz norm dziennych racji pokarmowych, a także wielkości porcji posiłku i jego temperatury,g) próbki posiłków Wykonawca zobowiązany jest przechowywać na swoim terenie. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków każdego dnia, prze okres 72 godzin (licząc od chwili, kiedy cała partia została spożyta lub przyjęta do zakładu) w miejscu wydzielonym wyłącznie do tego celu oraz w warunkach zapewniających utrzymanie temperatury 4oC lub niższej,h) Zamawiający ma prawo rozwiązać umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia w przypadku stwierdzenia rażącego naruszenia higieny, dostarczania posiłków z wadami, opóźnień w dostawie, utracie uprawnień do sporządzania posiłków przez Wykonawcę,i) Wykonawca poniesie pełną odpowiedzialność za ewentualne szkodliwe dla zdrowia skutki mogące wystąpić u osób korzystających z przygotowanych posiłków.11) Warunki płatnościa) cena brutto jednego posiłku powinna być podana w rozbiciu na koszt wsadu do kotła oraz koszt przygotowania i dowozu posiłku,b) rozliczenie za przedmiot zamówienia będzie następować za faktyczne zrealizowaną usługę oraz liczbę wydanych posiłków (okres rozliczeniowy miesięczny).

Część 2: Przygotowanie i dowóz gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej w Rogozinie1) Przedmiotem zamówienia jest przygotowani i dowóz gorących posiłków jednodaniowych: drugie danie z surówką, w ramach realizacji obowiązku, o którym mowa w art. 106a ustawy Prawo oświatowe w formie usługi cateringu do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Rogozinie od 07.01.2026r. do 19.06.2026r. oraz od 21.09.2026r. do 18.12.2026r. dla uczniów szkoły podstawowej w dni nauki szkolnej z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od zajęć lekcyjnych.2) drugie danie w tym:a) dania jarskie np. pierogi, naleśniki, kopytka, itp.,b) dania mięsne, w tym ziemniaki lub kasze, ryż, surówka lub gotowane jarzyny, lub zamiennie makaron z sosem i mięsem,c) dania rybne, w tym ziemniaki lub ryż, kasze, surówka.3) Zamawiający nie dopuszcza, żeby w ciągu dekadówki (10 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku.4) Miejsce świadczenia usługi: Szkołą Podstawowa im. Cz. Hińca w Rogozinie, Rogozino ul. Mazowiecka 25, 09-442 Rogozino.5) Ilość zamawianych posiłków.a) ilość posiłków szacuje się na 60 zestawów obiadowych dziennie,b) łączna przewidywana liczba posiłków w okresie od 07.01.2026r. do 19.06.2026r. oraz od 21.09.2026r. do 18.12.2026r. wynosi 11160 zestawów obiadowych,c) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby posiłków w zależności od liczby dzieci korzystających z żywienia i frekwencji dzieci,d) W sytuacji zmiany liczby dzieci objętych żywieniem, Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tytułu zmiany liczby posiłków, w szczególności o zapłatę za różnicę liczby posiłków wskazanych w opisie przedmiotu zamówienia, a liczbą rzeczywiście wydanych posiłków przez Wykonawcę.e) Zmiana liczby żywionych uczniów (wydanych posiłków nie będzie powodować zmiany ceny jednostkowej posiłku oraz powodować zmiany umowy.6) Warunki niezbędne do spełnienia przez Wykonawcęa) usługa świadczona będzie w okresie od dnia 07.01.2026r. do dnia 19.06.2026r. i od 21.09.2026r. do dnia 21.12.2026r. w dni nauki szkolnej przewidzianej organizacją roku szkolnego określonego przez Ministra Edukacji i Nauki oraz zmianami ustalonymi stosownie do przepisów prawa w tym zakresie, decyzjami Dyrektora Zespołu,b) Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z:- obowiązującymi normami i przepisami prawa (przy planowaniu posiłków należy uwzględnić zalecaną wartość energetyczną, wielkość posiłków oraz norm produktów dla uczniów w wieku 7-15 lat),- należytą starannością,- wymogami sztuki kulinarnej,- zasadami racjonalnego i zdrowego żywienia dzieci i młodzieży,- zasadami żywienia zbiorowego z uwzględnieniem zasad HACCAP,- Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunki produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie,c) Posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z wymogami i normami żywienia dzieci i młodzieży (Dz.U. 2016 poz. 1154 z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach), być sporządzane zgodnie z przepisami dotyczącymi żywienia zbiorowego zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia z późniejszymi zmianami oraz przepisami wykonawczymi do tej ustawy (tekst jednolity Dz.U. 2020 poz. 2001).d) Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełnić następujące warunki jakościowe:- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez substancji dodatkowych, konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, sporządzane z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników,- w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, przy czym nie więcej niż dwie porcje potrawy smażonej w ciągu tygodnia szkolnego od poniedziałku do piątku,- do przygotowania posiłku należy stosować: produkty zbożowe lub ziemniaki (mniej ziemniaków, więcej kasz, ryżu itp.), warzywa lub owoce surowe, mięso, ryby, jaja i nasiona roślin strączkowych - wysokiej jakości, porcja ryby co najmniej raz w tygodniu, tłuszcze spożywcze - oleje masło a do smażenia olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%, sól o obniżonej zawartości sodu, przy założeniu że dzienne spożycie soli powinno wynosić nie więcej niż 5g, zioła lub przyprawy świeże lub suszone bez dodatku soli, minimalna temperatura potraw powinna wynosić: drugie dania 65oC, a maksymalna temperatura produktów zimnych (surówek) 15oC- wartość kaloryczna posiłków wynosi 300-350 kcal a gramatura: dania mięsne 80-90g, dodatki (ryż, ziemniaki, kasza) 100g, surówki 70-80g, dania mączne (naleśniki, spaghetti, placki, zapiekanki, itp.) 250ge) nie zezwala się na stosowanie w procesie żywienia następujących produktów: konserw, przypraw typu Vegeta, kostek rosołowych, tłuszczów utwardzonych, produkty z glutaminianem sodu i innych chemicznych środków smakowych, produktów z syropem glukozowo-fruktozowym, produkty masłopodobne i seropodobne, mięso odkostnione mechanicznie (MMO), posiłki sporządzone na bazie półproduktów, posiłki na bazie Fast Food, mrożonych potraw, napojów z proszku lub na bazie suszu, produktów spożywczych przetworzonych technologicznie z dużą ilością środków chemicznych.7) inne wymagania Zamawiającegoa) Posiłki wytwarzane będą w siedzibie Wykonawcy z uwzględnieniem zasad HACCAP z własnych produktów najwyższej jakości,b) Wykonawca zapewni transport posiłków do miejsca ich wydania samochodem spełniającym wymagania sanitarne w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość oraz wymagana przepisami prawa temperatura,c) posiłki mają być dostarczone w pojemnikach porcjowanych, jednorazowych, posiadających atesty do przechowywania i spożywania żywności,d) dostarczenie posiłków do godziny 11:15e) w wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy szkoły dostawa posiłku odbędzie się o innej godzinie, po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą,f) Zamawiający zastrzega sobie prawo do bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę jakości wykonywanej usługi, kontroli stosowanych surowców, przebiegu procesów technologicznych oraz norm dziennych racji pokarmowych, a także wielkości porcji posiłku i jego temperatury,g) próbki posiłków Wykonawca zobowiązany jest przechowywać na swoim terenie. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków każdego dnia, prze okres 72 godzin (licząc od chwili, kiedy cała partia została spożyta lub przyjęta do zakładu) w miejscu wydzielonym wyłącznie do tego celu oraz w warunkach zapewniających utrzymanie temperatury 4oC lub niższej,h) Zamawiający ma prawo rozwiązać umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia w przypadku stwierdzenia rażącego naruszenia higieny, dostarczania posiłków z wadami, opóźnień w dostawie, utracie uprawnień do sporządzania posiłków przez Wykonawcę,i) Wykonawca poniesie pełną odpowiedzialność za ewentualne szkodliwe dla zdrowia skutki mogące wystąpić u osób korzystających z przygotowanych posiłków.8) Warunki płatnościa) cena brutto jednego posiłku powinna być podana w rozbiciu na koszt wsadu do kotła oraz koszt przygotowania i dowozu posiłku,b) rozliczenie za przedmiot zamówienia będzie następować za faktyczne zrealizowaną usługę oraz liczbę wydanych posiłków (okres rozliczeniowy miesięczny).

Część 3: Przygotowanie i dowóz średnio dziennie 24 zestawów wyżywienia dziennego na potrzeby Klubu Dziecięcego Tuptuś w Radzanowie1) Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dowóz średnio dziennie 24 zestawów wyżywienia dziennego (I śniadanie, II śniadanie, obiad dwudaniowy, podwieczorek) na potrzeby Klubu Dziecięcego „Tuptuś” w Radzanowie od 15.01.2026r. do 31.07.2026r. i od 01.09.2026r. do 31.12.2026r. dla dzieci korzystających z opieki w Klubie Dziecięcym w dni od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy oraz zmian ustalonych stosownie do przepisów prawa w tym zakresie, a także decyzji Kierownika Klubu Dziecięcego (wcześniej ustalone z Wykonawcą),2) Miejsce świadczenia usługi - Klub Dziecięcy „Tuptuś” w Radzanowie ul. Szkolna 16, 09-451 Radzanowo,3) Ilość zamawianych posiłkówa) ilość posiłków szacuje się na 24 zestawy wyżywienia dziennie,b) łączna przewidywana liczba posiłków w okresie od 15.01.2026r. do 31.07.2026r. wynosi 3528 zestawów wyżywienia i w okresie od 01.09.2026r. do 31.12.2026r. wynosi 2064 zestawy wyżywienia. Łącznie w okresie obowiązywania umowy 15.01.2026r. do 31.12.2026r. - 5592 zestawy wyżywienia.4) Liczba faktycznie wydanych posiłków uzależniona będzie od liczby dzieci korzystających z żywienia i od frekwencji dzieci,5) W sytuacji zmiany liczby dzieci objętych żywieniem, Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tytułu zmiany liczby posiłków, w szczególności o zapłatę za różnicę liczby posiłków wskazanych w opisie przedmiotu zamówienia, a liczbą rzeczywiście wydanych posiłków przez Wykonawcę.6) Zmiana liczby żywionych uczniów (wydanych posiłków nie będzie powodować zmiany ceny jednostkowej posiłku oraz powodować zmiany umowy.7) Warunki niezbędne do spełnienia przez Wykonawcęa) usługa świadczona będzie w okresie od dnia 15.01.2026r. do dnia 31.07.2026r. i od 01.09.2026r. do dnia 31.12.2026r. w dni od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy oraz zmianami ustalonymi stosownie do przepisów prawa w tym zakresie, decyzjami Kierownika Klubu Dziecięcego (wcześniej ustalone z Wykonawcą),b) Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z:- obowiązującymi normami i przepisami prawa (przy planowaniu posiłków należy uwzględnić zalecaną wartość energetyczną, wielkość posiłków oraz norm produktów dla uczniów w wieku od roku do trzech lat),- należytą starannością,- wymogami sztuki kulinarnej,- zasadami racjonalnego i zdrowego żywienia dzieci i młodzieży,- zasadami żywienia zbiorowego z uwzględnieniem zasad HACCAP,- Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunki produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie,c) Posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z wymogami i normami normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania:- przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (ustawa z dn. 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2017, poz. 149, 60 ze zm.) (rozporządzenie Ministra Zdrowia z dn 26.07.2016r.),- przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności,- świadczenia usług zgodnie z normami HACCAP i zaleceniami SANEPID-u,- przygotowania posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci,d) Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełnić następujące warunki jakościowe:- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez substancji dodatkowych, konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, sporządzane z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników,- w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, przy czym nie więcej niż dwie porcje potrawy smażonej w ciągu tygodnia szkolnego od poniedziałku do piątku,- do przygotowania posiłku należy stosować: produkty zbożowe lub ziemniaki (mniej ziemniaków, więcej kasz, ryżu itp.), warzywa lub owoce surowe, mięso, ryby, jaja i nasiona roślin strączkowych - wysokiej jakości, porcja ryby co najmniej raz w tygodniu, tłuszcze spożywcze - oleje masło a do smażenia olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%, sól o obniżonej zawartości sodu, przy założeniu że dzienne spożycie soli powinno wynosić nie więcej niż 5g, zioła lub przyprawy świeże lub suszone bez dodatku soli, minimalna temperatura potraw powinna wynosić: drugie dania 65oC, a maksymalna temperatura produktów zimnych (surówek) 15oC- gramatura posiłków w zestawach żywienia dziennego ma wynosić odpowiednio: zupa mleczna 200-220ml, napój mleczny 180-200 ml, surówka ok. 50g, ziemniaki, kasza ok 80g, mięso, kotlet jajeczny 40g, zupa krem 150-180 ml, zupa tradycyjna 180-200 ml, ciasto, placek, naleśnik ok. 50g, koktajl mleczny 160-180g,e) nie zezwala się na stosowanie w procesie żywienia następujących produktów: konserw, przypraw typu Vegeta, kostek rosołowych, tłuszczów utwardzonych, produkty z glutaminianem sodu i innych chemicznych środków smakowych, produktów z syropem glukozowo-fruktozowym, produkty masłopodobne i seropodobne, mięso odkostnione mechanicznie (MMO), posiłki sporządzone na bazie półproduktów, posiłki na bazie Fast Food, mrożonych potraw, napojów z proszku lub na bazie suszu, produktów spożywczych przetworzonych technologicznie z dużą ilością środków chemicznych.10) inne wymagania Zamawiającegoa) Posiłki wytwarzane będą w siedzibie Wykonawcy z uwzględnieniem zasad HACCAP z własnych produktów najwyższej jakości,b) Wykonawca zapewni transport posiłków do miejsca ich wydania samochodem spełniającym wymagania sanitarne w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość oraz wymagana przepisami prawa temperatura,c) posiłki mają być dostarczone w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania termosów, mycia ich i wyparzania.d) dostarczenie posiłków: - I śniadanie, II śniadanie - godzina 08:00,- obiad, podwieczorek - godzina 11:00,e) Zamawiający zastrzega sobie prawo do bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę jakości wykonywanej usługi, kontroli stosowanych surowców, przebiegu procesów technologicznych oraz norm dziennych racji pokarmowych, a także wielkości porcji posiłku i jego temperatury,f) próbki posiłków Wykonawca zobowiązany jest przechowywać na swoim terenie. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków każdego dnia, przez okres 72 godzin (licząc od chwili, kiedy cała partia została spożyta lub przyjęta do zakładu) w miejscu wydzielonym wyłącznie do tego celu oraz w warunkach zapewniających utrzymanie temperatury 4oC lub niższej,g) Zamawiający ma prawo rozwiązać umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia w przypadku stwierdzenia rażącego naruszenia higieny, dostarczania posiłków z wadami, opóźnień w dostawie, utracie uprawnień do sporządzania posiłków przez Wykonawcę,h) Wykonawca poniesie pełną odpowiedzialność za ewentualne szkodliwe dla zdrowia skutki mogące wystąpić u osób korzystających z przygotowanych posiłków.11) Warunki płatnościa) cena brutto jednego zestawu żywienia dziennego powinna być podana w rozbiciu na koszt na koszt wsadu do kotła oraz koszt przygotowania i dowozu posiłku,b) rozliczenie za przedmiot zamówienia będzie następować za faktyczne zrealizowaną usługę oraz liczbę wydanych posiłków (okres rozliczeniowy miesięczny).

RI.271.27.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się