Przetarg 12202893 - ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA...

   
Analizuj Zamówienie 12202893 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-08
przedmiot ogłoszenia
ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI PRZEDSZKOLNEJ W NOWEJ WSI LEBORSKIEJ ORAZ DO ODDZIAŁU ZAMIEJ
SCOWEGO W LUBOWIDZU NA ROK 2026

Część 1: Mrożonki 1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane mrożonki będą w opakowaniach 2,5 kg, niezbite w jedną bryłę, bez kruszącego się lodu wewnątrz opakowania, dyskwalifikacja: dla mrożonek: produkty przypominające bryłę lodu, tj. zbite w kulę (wyjątek stanowi posiekany szpinak i buraki), produkty szare, sine, mrożonki bez opakowania tzw. „na wagę”, których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgniecenia na pudełku, 2) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.

Część 2: nabiał i tłuszcze 1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczany nabiał powinien być świeży, o właściwej konsystencji, smaku, wyglądzie, bez uszkodzeń na opakowaniu, z właściwymi oznaczeniami dla trwałości produktu, dyskwalifikacje: 2) dla wyrobów mleczarskich: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony, stęchły, mdły; zanieczyszczenia mechaniczne, organiczne; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, zdeformowanie, zgniecenie, porozrywanie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, 2) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowym

Część 3: Pieczywo 1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku jak i najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, data przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu2) dostarczane pieczywa powinny być wyrośnięte, należycie wypieczone, o właściwym dla danego rodzaju kształcie, nie zgniecione, nie kruszące się, nie przełamane, nie spieczone, o przyjemnym zapachu i specyficznym apetycznym smaku, skórka powinna mieć odpowiednią barwę, być lśniąca, nie popękana, złączona z miękiszem, miękisz nie powinien być lepki ani zbyt wilgotny. Dyskwalifikacje dla pieczywa: pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechanicznie, zabrudzone, spalone, miękisz lepki, niedopieczony z zakalcem, z obecnością grudek mąki i soli, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony lub niesłony3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty będą przewożone w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość4) asortyment będzie dostarczany w sposób gwarantujący jago ochronę przed uszkodzeniami transportowymi

Część 4: 1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczane produkty spożywcze będą posiadały właściwą gramaturę, skład, świeżość, przyprawy bez soli i cukru oraz glutaminianu sodu i sztucznych barwników, bez maltrodeksyny, dostarczane produkty spożywcze będą posiadały właściwą gramaturę, skład, świeżość, przyprawy bez soli i cukru oraz glutaminianu sodu i sztucznych barwników, bez maltrodeksyny,2) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życiaczłowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi

Część 5: Ryby 1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane ryby i przetwory rybne będą bez glazury lub z niewielką ich ilością do 5%, szczelnie zabezpieczone odpowiednim opakowaniem, które zapobiega wysychaniu ryb, , dyskwalifikacje: dla ryb i przetworów rybnych: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, mętne lub wysuszone oczy, skrzela wyblakłe lub z białym nalotem, mazista tkanka, 2) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.

Część 6: Warzywa i owoce- dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczane warzywa i owoce będą całe, zdrowe, jędrne, o właściwym kolorze i smaku, nieuszkodzone, dobrze wykształcone, oczyszczone z ziemi, wolne od szkodników, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów, ze skróconymi liśćmi i korzeniami, niepożółkłe, niezwiędnięte, w przypadku rodzimych warzyw i owoców, kiszonek i strączkowych suchych typu: groch, fasola - bezpośrednio od producenta,, dyskwalifikacja: dla warzyw i owoców: zniekształcenia mechaniczne, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, zwiędniecie, zbyt przerośnięte, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin,"2) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,3) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi

Część 7: Mięso świeże wieprzowe, mięso świeże drobiowe i wędliny - 1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczane mięso i jego przetwory będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, bez nastrzyków, o barwie czerwonej o różnym jej natężeniu w zależności od gatunku mięsa, o właściwym smaku i zapachu, kruchości, soczystości, właściwie przygotowane do obróbki: bez kawałków tłuszczu, podzielone na porcje lub pomielone z zamówionego mięsa, natomiast wędliny zgodnie z opisanymi w tabeli cechami, właściwą zawartościa mięsa, jednakowo pokrojone , dyskwalifikacje: a) dla mięsa: obce posmaki, zapachy,oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, fragmenty kości w mięsie zamówionym b/k, obecność szkodników oraz ichpozostałości, mięso niepoporcjowane lub nie zmielone,b) dla wędlin odpowiednio: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, , mechaniczne, objawy obniżenia jędrności i elastyczności,nie przyleganie osłonki do wędlin, wędliny niepoporcjowane itp.,2) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,3) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.

Część 8: Jaja świeże z nie uszkodzoną skorupką, białko jajka przezroczyste i klarownej, średnie chowu klatkowego, klasy A, kategoria wagowa L od 63 g do 73 g

PNWL.271.2.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 3311000, 15100000, 15300000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
12224616 2025-12-18
godz. 09:00
Lubelskie Dostawa wody źródlanej w butlach wraz z dzierżawą dystrybutorów i stojaków na...
12224874 2025-12-18
godz. 10:00
Lubuskie Zakup i dostawa żywności na potrzeby przedszkola.
11987323 2025-12-18
godz. 10:00
Podkarpackie Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla zrównoważenia wysiłku...
12222229 2025-12-18
godz. 10:30
Lubelskie Dostawy płodów rolnych.
12203853 2025-12-18
godz. 14:30
Podkarpackie Sukcesywna dostawa ryb i mrożonek od 01.01.2026 r. do 31.12.2026 r. do...
12208114 2025-12-18
godz. 16:00
Wielkopolskie Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im Adama...
12083747 2025-12-19
godz. 08:45
Mazowieckie 1.Przedmiotem zamówienia jest Dostawa mięsa drobiowego oraz wędlin drobiowych...
12206801 2025-12-19
godz. 09:00
Śląskie Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Specjalnego Ośrodka...
12223932 2025-12-19
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki MOPS w Lipnie w 2026...
12200860 2025-12-19
godz. 14:00
Śląskie Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkolno-...