Przetarg 12238853 - ZP/76/2025 Dostawa mięsa, drobiu, wędlin i tłuszczy...
| Analizuj | Zamówienie 12238853 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
| data publikacji | 2025-12-19 |
| przedmiot ogłoszenia | ZP/76/2025 Dostawa mięsa, drobiu, wędlin i tłuszczy zwierzęcych II I. PRZEDMIOTEM ZAMÓWIENIA jest sukcesywna dostawa mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, drobiu, wędlin drobiowych oraz tłuszczy zwierzęcych. Przedmiot zamówienia został podzielony na 12 zadań:a) Zadanie nr 1 – dostawa mięsa czerwonego do 21. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2a do SWZ;b) Zadanie nr 2 – dostawa mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Trzebiatowie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2b do SWZ;c) Zadanie nr 3 – dostawa mięsa czerwonego do 12. BBSP w Mirosławcu – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2c do SWZ;d) Zadanie nr 4 – dostawa wędlin z mięsa czerwonego do 21. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2d do SWZ;e) Zadanie nr 5 – dostawa wędlin z mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Trzebiatowie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2e do SWZ;f) Zadanie nr 6 – dostawa wędlin z mięsa czerwonego do 12. BBSP w Mirosławcu – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2f do SWZ;g) Zadanie nr 7 – dostawa drobiu i wędlin drobiowych do 21. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2g do SWZ;h) Zadanie nr 8 – dostawa drobiu i wędlin drobiowych do jednostki wojskowej w Trzebiatowie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2h do SWZ;i) Zadanie nr 9 – dostawa drobiu i wędlin drobiowych do 12. BBSP w Mirosławcu – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2i do SWZ;j) Zadanie nr 10 – dostawa tłuszczy zwierzęcych do 21. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2j do SWZ;k) Zadanie nr 11 – dostawa tłuszczy zwierzęcych do jednostki wojskowej w Trzebiatowie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2k do SWZ;l) Zadanie nr 12 – dostawa tłuszczy zwierzęcych do 12. BBSP w Mirosławcu – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2l do SWZ.Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia, w tym warunki i zasady dostawy dla poszczególnych zadań zawiera Opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SWZ.II. OFERTY SKAŁADANE WSPÓLNIE1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.2. W przypadku składania oferty przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum), Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy (lider konsorcjum). Pełnomocnikiem konsorcjum jest Wykonawca, który zaloguje się na swoim profilu Wykonawcy i składając ofertę w zakładce „Wykonawcy” doda pozostałych Wykonawców wpisując ich dane. Pełnomocnik, o którym mowa powyżej, pozostaje w kontakcie z Zamawiającym w toku postępowania i do niego Zamawiający kieruje informacje, korespondencję itp. Wszelkie oświadczenia pełnomocnika Zamawiający uzna za wiążące dla wszystkich Wykonawców składających ofertę wspólną. 3. Do oferty wspólnej Wykonawcy dołączają pełnomocnictwo.4. Nie dopuszcza się uczestniczenia któregokolwiek z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielnie zamówienia w więcej niż jednej grupie Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Niedopuszczalnym jest również złożenie przez któregokolwiek z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielnie zamówienia, równocześnie oferty indywidualnej oraz w ramach grupy Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.5. Oferta wspólna, składana przez dwóch lub więcej Wykonawców, powinna spełniać następujące wymagania:a) oferta wspólna powinna być sporządzona zgodnie z SWZ;b) sposób składania dokumentów w ofercie wspólnej:- dokumenty składane przez członków konsorcjum czy wspólników spółki cywilnej, w tym oświadczenia muszą być podpisane przez wyznaczonego pełnomocnika lub osobę upoważnioną do reprezentowania danego podmiotu.6. Wspólnicy spółki cywilnej są traktowani jak Wykonawcy składający ofertę wspólną i mają do nich zastosowanie zasady określone w pkt 3 niniejszego rozdziału.7. Przed podpisaniem umowy (w przypadku wygrania postępowania) Wykonawcy składający ofertę wspólną będą mieli obowiązek przedstawić Zamawiającemu kopię umowy regulującej współpracę tych wykonawców, zawierającą, co najmniej:a) zobowiązanie do realizacji wspólnego przedsięwzięcia gospodarczego obejmującego swoim zakresem realizację przedmiotu zamówienia,b) określenie zakresu działania poszczególnych stron umowy,c) czas obowiązywania umowy, który nie może być krótszy, niż okres obejmujący realizację zamówienia oraz czas trwania gwarancji jakości i rękojmi.III. WYKONAWCA ZWIĄZANY JEST ZŁOŻONĄ OFERTĄ OD DNIA UPŁYWU SKŁADANIA OFERT DO DNIA 18.04.2026 r.VI. ZAMAWIAJĄCY PRZEWIDUJE MOZLIWOŚĆ UNIEWAŻNIENIA POSTĘPOWANIA na mocy art. 257 ustawy Pzp.V. ZAMAWIAJĄCY WYMAGA ZŁOŻENIA WRAZ Z OFERTĄ OŚWIADCZENIA, O KTÓRYM MOWA W ART. 125 UST. 1 USTAWY PZP (JEDZ). Część zamówienia: LOT-0001 Zadanie nr 1 – dostawa mięsa czerwonego do 21. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa czerwonego,Zadanie nr 1 – dostawa mięsa czerwonego do 21. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2a do SWZ; Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia, w tym warunki i zasady dostawy dla poszczególnych zadań zawiera Opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SWZ. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa dokument pn. „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy od dnia podpisania umowy do 31.12.2026 r. Część zamówienia: LOT-0002 Zadanie nr 2 – dostawa mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Trzebiatowie Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa czerwonego,Zadanie nr 2 – dostawa mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Trzebiatowie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2b do SWZ;Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia, w tym warunki i zasady dostawy dla poszczególnych zadań zawiera Opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SWZ. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa dokument pn. „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy od dnia podpisania umowy do 31.12.2026 r. Część zamówienia: LOT-0003 Zadanie nr 3 – dostawa mięsa czerwonego do 12. BBSP w Mirosławcu Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa czerwonego,Zadanie nr 3 – dostawa mięsa czerwonego do 12. BBSP w Mirosławcu – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2c do SWZ;Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia, w tym warunki i zasady dostawy dla poszczególnych zadań zawiera Opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SWZ. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa dokument pn. „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy od dnia podpisania umowy do 31.12.2026 r. Część zamówienia: LOT-0004 Zadanie nr 4 – dostawa wędlin z mięsa czerwonego do 21. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wędlin z mięsa czerwonego,Zadanie nr 4 – dostawa wędlin z mięsa czerwonego do 21. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2d do SWZ;Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia, w tym warunki i zasady dostawy dla poszczególnych zadań zawiera Opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SWZ. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa dokument pn. „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy od dnia podpisania umowy do 31.12.2026 r. Część zamówienia: LOT-0005 Zadanie nr 5 – dostawa wędlin z mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Trzebiatowie Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wędlin z mięsa czerwonego,Zadanie nr 5 – dostawa wędlin z mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Trzebiatowie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2e do SWZ;Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia, w tym warunki i zasady dostawy dla poszczególnych zadań zawiera Opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SWZ. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa dokument pn. „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy od dnia podpisania umowy do 31.12.2026 r. Część zamówienia: LOT-0006 Zadanie nr 6 – dostawa wędlin z mięsa czerwonego do 12. BBSP w Mirosławcu Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa czerwonego,Zadanie nr 6 – dostawa wędlin z mięsa czerwonego do 12. BBSP w Mirosławcu – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2f do SWZ;Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia, w tym warunki i zasady dostawy dla poszczególnych zadań zawiera Opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SWZ. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa dokument pn. „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy od dnia podpisania umowy do 31.12.2026 r. Część zamówienia: LOT-0007 Zadanie nr 7 – dostawa drobiu i wędlin drobiowych do 21. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna drobiu i wędlin drobiowych.Zadanie nr 7 – dostawa drobiu i wędlin drobiowych do 21. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2g do SWZ; Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia, w tym warunki i zasady dostawy dla poszczególnych zadań zawiera Opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SWZ. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa dokument pn. „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy od dnia podpisania umowy do 31.12.2026 r. Część zamówienia: LOT-0008 Zadanie nr 8 – dostawa drobiu i wędlin drobiowych do jednostki wojskowej w Trzebiatowie Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa drobiu i wędlin drobiowych.Zadanie nr 8 – dostawa drobiu i wędlin drobiowych do jednostki wojskowej w Trzebiatowie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2h do SWZ;Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia, w tym warunki i zasady dostawy dla poszczególnych zadań zawiera Opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SWZ. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa dokument pn. „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy od dnia podpisania umowy do 31.12.2026 r. Część zamówienia: LOT-0009 Zadanie nr 9 – dostawa drobiu i wędlin drobiowych do 12. BBSP w Mirosławcu Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa drobiu i wędlin drobiowych ,Zadanie nr 9 – dostawa drobiu i wędlin drobiowych do 12. BBSP w Mirosławcu – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2i do SWZ; Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia, w tym warunki i zasady dostawy dla poszczególnych zadań zawiera Opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SWZ. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa dokument pn. „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy od dnia podpisania umowy do 31.12.2026 r. Część zamówienia: LOT-0010 Zadanie nr 10 – dostawa tłuszczy zwierzęcych do 21. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa tłuszczy zwierzęcych, Zadanie nr 10 – dostawa tłuszczy zwierzęcych do 21. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2j do SWZ;Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia, w tym warunki i zasady dostawy dla poszczególnych zadań zawiera Opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SWZ. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa dokument pn. „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy od dnia podpisania umowy do 31.12.2026 r. Część zamówienia: LOT-0011 Zadanie nr 11 – dostawa tłuszczy zwierzęcych do jednostki wojskowej w Trzebiatowie Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa tłuszczy zwierzęcych,Zadanie nr 11 – dostawa tłuszczy zwierzęcych do jednostki wojskowej w Trzebiatowie – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2k do SWZ;Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia, w tym warunki i zasady dostawy dla poszczególnych zadań zawiera Opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SWZ. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa dokument pn. „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy od dnia podpisania umowy do 31.12.2026 r. Część zamówienia: LOT-0012 Zadanie nr 12 – dostawa tłuszczy zwierzęcych do 12. BBSP w Mirosławcu Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa czerwonego,Zadanie nr 12 – dostawa tłuszczy zwierzęcych do 12. BBSP w Mirosławcu – w asortymencie i ilościach określonych w formularzu cenowym – załącznik nr 2l do SWZ.Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia, w tym warunki i zasady dostawy dla poszczególnych zadań zawiera Opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SWZ. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa dokument pn. „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy od dnia podpisania umowy do 31.12.2026 r. |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15100000, 15110000, 15111000, 15111100, 15111200, 15112000, 15112100, 15112300, 15113000, 15114000, 15131000, 15131120, 15131134, 15131135, 15131200, 15131210, 15131230, 15131310, 15131500, 15400000 |
| forma | przetarg nieograniczony |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Zachodniopomorskie |