Przetarg 12235578 - 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi...

   
Analizuj Zamówienie 12235578
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-17
przedmiot ogłoszenia
1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi „Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Kurzętnik w roku 2026”. 2) Szczegółowy przedmiot zamówienia zawarty w niniejszej
SWZ:2.1. Usługa dożywiania obejmuje przede wszystkim:a) Zupy (1 porcja zupy gramatura min. 250 g );b) Danie drugie, z zastrzeżeniem, iż:- danie mięsne lub rybne winno się składać z porcji mięsa lub ryby (z wykluczeniem pangi) o gramaturze minimum 100 g po obróbce, z dodatkiem w postaci ziemniaków lub ryżu lub kaszy o gramaturze minimum 200 g po obróbce; surówki (warzywna w formie gotowanej lub/i surowej) o gramaturze minimum 100 g po obróbce oraz deseru np. owoc, ciasto wypieku „swojskiego”, kisiel, budyń;- danie półmięsne - typu gulasz lub potrawka z dodatkami, makaron z mięsem mielonym, pyzy z mięsem, pierogi z mięsem, gołąbki itp. o gramaturze minimalnej 250 g po obróbce z ewentualnym dodatkiem w postaci surówki (warzywa w formie gotowanej lub/i surowej) o gramaturze minimum 100 g po obróbce oraz deseru np. owoc, ciasto wypieku „swojskiego”, kisiel, budyń;- danie jarskie- typu naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, knedle, danie z makaronem lub ryżem o gramaturze minimum 250 g po obróbce oraz deseru np. owoc, ciasto wypieku „swojskiego”, kisiel, budyń.c) Podwieczorek: zbilansowany kalorycznie i odżywczo z obiadem podawanym danego dnia. Podwieczorek nie może być obfity, ma być lekkostrawny i różnorodny. Ograniczenie używania cukru i soli.Wskazane: owoce, produkty nabiałowe, zdrowe przekąski, kisiel, budyń, galaretka, placuszki z owocami, warzywami, swojskie ciasta z naturalnych składników z dodatkiem owoców lub warzyw, np. marchewka, soki owocowe/warzywne, musy owocowo/warzywne, sałatka owocowa. Porcje wielkością dostosowane do wieku żywionych dzieci.Opis w tygodniu - Obiady: co najmniej raz w tygodniu zupa z wkładką (mięso niezmielone, zamiennie drobiowe, wieprzowe - 100g) podana z pieczywem bez ograniczeń ilościowych), owoc ( z zachowaniem różnorodności 2 razy w tygodniu raz owoc raz sok owocowy) nie częściej niż 2 razy w miesiącu dopuszcza się danie bezmięsne (zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu czterech tygodni), np.- Spaghetti, ( makaron 200 g, sos 100g), kompot lub sok 200ml, owoc- naleśniki (1 porcja-3 szt.), kompot lub sok 200ml, owoc- pierogi ( 1 porcja 5 szt.), kompot lub sok 200ml, warzywa gotowane - 100g co najmniej raz w tygodniu - ryba-filet bez ości (100g), ziemniaki (200g), surówka (100g), kompot lub sok(200ml) co najmniej dwa razy w tygodniu: drugie danie: mięso(100g), z zastrzeżeniem: mięso mielone nie częściej niż 1 raz w tygodniu, surówka lub marchewka gotowana lub buraczki gotowane, wiórki(100g), kompot lub sok 200ml,Nie wolno stosować produktów z wysoką zawartością cukru, soli, składników typu olej palmowy, konserwantów np. ketchup, majonez, Vegeta

ID.271.143.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55521200, 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Warmińsko-Mazurskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Warmińsko-Mazurskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się