Przetarg 12235578 - 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi...
| Analizuj | Zamówienie 12235578 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-17 |
| przedmiot ogłoszenia | 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi „Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Kurzętnik w roku 2026”. 2) Szczegółowy przedmiot zamówienia zawarty w niniejszej SWZ:2.1. Usługa dożywiania obejmuje przede wszystkim:a) Zupy (1 porcja zupy gramatura min. 250 g );b) Danie drugie, z zastrzeżeniem, iż:- danie mięsne lub rybne winno się składać z porcji mięsa lub ryby (z wykluczeniem pangi) o gramaturze minimum 100 g po obróbce, z dodatkiem w postaci ziemniaków lub ryżu lub kaszy o gramaturze minimum 200 g po obróbce; surówki (warzywna w formie gotowanej lub/i surowej) o gramaturze minimum 100 g po obróbce oraz deseru np. owoc, ciasto wypieku „swojskiego”, kisiel, budyń;- danie półmięsne - typu gulasz lub potrawka z dodatkami, makaron z mięsem mielonym, pyzy z mięsem, pierogi z mięsem, gołąbki itp. o gramaturze minimalnej 250 g po obróbce z ewentualnym dodatkiem w postaci surówki (warzywa w formie gotowanej lub/i surowej) o gramaturze minimum 100 g po obróbce oraz deseru np. owoc, ciasto wypieku „swojskiego”, kisiel, budyń;- danie jarskie- typu naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, knedle, danie z makaronem lub ryżem o gramaturze minimum 250 g po obróbce oraz deseru np. owoc, ciasto wypieku „swojskiego”, kisiel, budyń.c) Podwieczorek: zbilansowany kalorycznie i odżywczo z obiadem podawanym danego dnia. Podwieczorek nie może być obfity, ma być lekkostrawny i różnorodny. Ograniczenie używania cukru i soli.Wskazane: owoce, produkty nabiałowe, zdrowe przekąski, kisiel, budyń, galaretka, placuszki z owocami, warzywami, swojskie ciasta z naturalnych składników z dodatkiem owoców lub warzyw, np. marchewka, soki owocowe/warzywne, musy owocowo/warzywne, sałatka owocowa. Porcje wielkością dostosowane do wieku żywionych dzieci.Opis w tygodniu - Obiady: co najmniej raz w tygodniu zupa z wkładką (mięso niezmielone, zamiennie drobiowe, wieprzowe - 100g) podana z pieczywem bez ograniczeń ilościowych), owoc ( z zachowaniem różnorodności 2 razy w tygodniu raz owoc raz sok owocowy) nie częściej niż 2 razy w miesiącu dopuszcza się danie bezmięsne (zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu czterech tygodni), np.- Spaghetti, ( makaron 200 g, sos 100g), kompot lub sok 200ml, owoc- naleśniki (1 porcja-3 szt.), kompot lub sok 200ml, owoc- pierogi ( 1 porcja 5 szt.), kompot lub sok 200ml, warzywa gotowane - 100g co najmniej raz w tygodniu - ryba-filet bez ości (100g), ziemniaki (200g), surówka (100g), kompot lub sok(200ml) co najmniej dwa razy w tygodniu: drugie danie: mięso(100g), z zastrzeżeniem: mięso mielone nie częściej niż 1 raz w tygodniu, surówka lub marchewka gotowana lub buraczki gotowane, wiórki(100g), kompot lub sok 200ml,Nie wolno stosować produktów z wysoką zawartością cukru, soli, składników typu olej palmowy, konserwantów np. ketchup, majonez, Vegeta ID.271.143.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55521200, 55523100, 55524000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy ,usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Warmińsko-Mazurskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Warmińsko-Mazurskie |