Zlecenie 12236139 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej...
| Analizuj | Zamówienie 12236139 |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-12-17 |
| przedmiot zlecenia | Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im. Nauczycieli Tajnego Nauczania w Zagnańsku dostawa artykułów żywn ościowych do stołówki Zamawiającego znajdującej się w: Szkole Podstawowej nr 1 im. Nauczycieli Tajnego Nauczania w Zagnańsku. Dostarczany asortyment winien być w gatunku I. Szczegółowy zakres zamówienia Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 i. Nauczycieli Tajnego Nauczania w Zagnańsku oraz opis poszczególnych produktów żywnościowych zawierają załącznik nr 2 - opis przedmiotu zamówienia oraz załączniki 2.1 - 2.5 - formularz asortymentowo - cenowy 2) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych 3) Zamówienie podzielono na części • Część NR 1 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE CPV15800000-6 przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez dodatku glutaminianu sodu, barwników bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji MAKARON} Sporządzony z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor. • Część NR 2 NABIAŁ I PRODUKTY MLECZARSKIE CPV15500000-3 świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. • Część NR 3 Wędlina wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. • Część NR 4 Pieczywo 15810000-9 Chrupiące, świeże, niegumiaste. • Część NR 5 WARZYWA, OWOCE ŚWIEŻE CPV15300000-l JABŁKA, GRUSZKI, OWOCE I WARZYWA owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza nieregularne, intensywnie kolor, skóra gładka, llusiawu, lśniąca, miąższ mają zielonkawobialy, soczysty. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe. Owoce, warzywa liściaste-bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. 4) Wykonawca gwarantuje, że dostarczone artykuły żywnościowe będą zgodne z obowiązującymi przepisami: • Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych odsprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach zawartość cukrów, sodu/soli oraz tłuszczy w produktach nie powinna przekraczać wartości wykazanych w wyżej wymienionym rozporządzeniu (Dz. U.2016 poz.l 154) • Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2020 r. poz. 2021.) • Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Ray (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności, • Ustawą z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (tekst jednolity Dz.U. 2021 poz. 630) • Dyrektywami i Rozporządzeniem UE w szczególności Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie Higieny środków spożywczych (Dz. Urz UE L 139 z 30.04.2004 r.str 1); Dz. Urz. UE Polskie Wydanie Specjalne rozdz.l 3,t 34 str.319) • Rozporządzeniem WE NR 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 Kwietnia 2004 r ustanawiające szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (DZ.U. LI39 z 30.04.2004, str.55 z, z późn. zm) Dz. Urz UE Polskie Wydanie specjalne rozdz. 3,t45 str. 75, z poźn. zm) • Rozporządzeniem (WE 178/2002 Parlamentu Europejskiego i rady z dnia 28 stycznia 2002 ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE L z dnia 1 lutego 2002 r z poźn. zm: Dz. U. UE Polskie Wydanie specjalne rozdz. 15, t6, str. 463, z poźn. zm.) • Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity Dz. U. 2020 poz. 1753 z późn. zm.) 5) Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia. 6) Dostawy (w tym rozładunek) będą dostarczane do siedziby Zamawiającego 7) Dostawa transportem i na koszt Wykonawcy. 8) Zamówienie będą składane przed dostawą telefonicznie. 9) Dostawa towaru partiami, stosownie do potrzeb i zamówień Zamawiającego. Wszelkie reklamacje dotyczące dostawy Wykonawca zobowiązany jest załatwić w trybie pilnym od zgłoszenia. W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie - Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę. 10) Do każdej dostawy Wykonawca dołącza WZ lub Fakturę 11) Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość części. |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | świętokrzyskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | świętokrzyskie |